dilluns, 10 d’agost del 2015

9 d' Agost de 2015 (bis)

FOTOS dels Cenotes de Cuzamá 

Al final de tot de la visita d'Uxmal ens vam quedar sense bateria a la càmara i vam haver de fer les següents fotos amb el mòbil, aquí us les posem com a anex de l'entrada del Pablo!

Aquí els carritos que anaven per vies i que estaven tirats per cavalls! 


El canvi a les motos (els motocarros) per cobrir una part on no hi havia vies i que per tant no podien passar els carros de cavalls.



I aquí ja amb el que va ser el nostre guia durant gran part del recorregut: Silverio i el nostre poltre Mayito!! El Silverio era super simpàtic i ens va explicar un munt de coses.




 I a la sortida del primer cenote... el diluvi!!! ja estavem mullats, així que va anar genial per a refrescar l'ambient! el problema era quan ens trobavem carros de tornada i com només hi ha una via, el Silverio ens va explicar que anava per la llei de la major quantitat: la caravana que tenia menys carros eren els que havien de baixar a enretirar els carros del camí per a que els altres poguessin passar. I si hi havia la mateixa quantitat de carros d'anada i de tornada, els que tenien preferencia eren els que anaven en direcció als cenotes. Per sort, en el parell de vegades que ens vam trobar amb carros a l'altra direcció guanyavem en número de carros!!! així que no vam haver de baixar en cap moment... jejeje. Aquí una foto de la ruixada que queia! (el sostre era com un hule així que no calava l'aigua i el Silverio ens va posar les coses penjades per a que no es mullessin).


I fotos dels dos cenotes que vam visitar primer!! l'aigua és turquesa... impressionants!!! i l'aigua ben fresqueta, cosa que s'agraeix moltíssim després de la calor que fa a les runes!




I l'última foto és per l'entrada de la gruta, que tancava el recorregut dels 3 cenotes. Aquest era el forat per on havies de baixar per accedir-hi, i el Silverio portava una lot, sino no s'hagués vist res. Les estalactites i estalagmites eren simplement al·lucinants... i banyar-se al mini-cenote a les fosques (un minut a les fosques total mentres el guia donava la volta per a iluminar-nos per l'altre cantó) no va tenir preu.








3 comentaris:

  1. Tengo que decir que las fotos no reflejan ni la mitad de lo que es visitar estos 2 cenotes + gruta. Tanto la experiencia de ir en truck como los cenotes en si (todos con accesos sólo para valientes) fue impresionante... Eso sí, llegad a Cuzamá desde Mérida... porque la ruta desde Uxmal fue bastante "infierno"... ;)

    ResponElimina
  2. Que barbaridaz! Como lo haces para recordar los nombres de todo?

    ResponElimina
  3. Siii... És increïble... Jo sempre flipo...

    ResponElimina